2013. március 05. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Megjött a Dacia Logan kombi

Szakított az egyterűs koncepcióval a Dacia Logan MCV új generációja. A Genfben bemutatott modell klasszikus kombi, csomagtartója 573 literes.

2006-os piaci bevezetését követően a Logan MCV mintegy negyven országban csaknem 340 ezer példányban talált gazdára. A rendkívül kedvező piaci fogadtatástól fellelkesülve a Dacia Genfben bemutatta az új generációt, amely a Lodgy érkezése miatt már nem hétüléses egyterű, hanem klasszikus kombi.

A Logan MCV belső tere öt felnőttnek kínál teljes értékű férőhelyet, miközben csomagtartója 573 literes. Az autó a legtöbb piacon ugyanannyiba kerül, mint elődje, ám még többet nyújt. Már a legelső felszereltségi szinttől jár a menetstabilizáló elektronika, szervokormány, oldallégzsákok (Euro5 országokban), valamint a 60:40 arányban dönthető hátsó üléspad (minden piacon).

Opciós a MediaNav multimédiás rendszer, a sebességtartó és– határoló rendszer, a tolatóradar, és az Eco üzemmód kapcsoló. Az alacsony üzemeltetési költségekről új motorok (dízel, illetve TCe 90 benzines) gondoskodnak. Az új Dacia Logan MCV 2013 második negyedévétől rendelhető.