2007. május 02. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Rosberg darabjaira törte a Willamst

A reggeli órákban Nico Rosberg annyira összetörte Williamsét Barcelonában, hogy az istálló azonnal elhagyta a teszt helyszínét.

A Williamsnek nehéz dolga van két pilótájával. Nem elég, hogy Kazuki Nakadzsima hétfőn teljesen leamortizálta az autót és ezért repülővel új alkatrészeket kellett hozni, kedden az eső, szerdán pedig Nico Rosberg semmisítette meg a tesztelést. Eddig még nem teljesen tisztázott körülmények között a Williams letért a pályáról, és a korlátnak csapódott. Valószínűleg Rosberg túlságosan gyorsan hajtott rá a rázókőre, ami megdobta autóját, és a gép irányíthatatlanná vált.

Rod Nelson, a Williams főnöke is hasonlóképpen látta az esetet. “Nico túl keményen hajtott rá a rázókőre, és valószínűleg a keddi eső miatt nem volt elég tapadása.”

A balesetben az autó eleje és jobb oldala is a nullával lett egyenlő, a szerelők nem is próbálkoztak a roncs “újjáélesztésével”. A vezetés rövid tanakodást követően visszavonulót fújt az angliai központba.

A Williamsnek a három nap alatt kijutott a jóból, a teszthéten szinte semmilyen fontos információt nem tudtak gyűjteni az FW29-ről.