2013. március 15. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a nyitott tetős Corvette

Az új Chevrolet Corvette Stingray kupé és kabrió az év végén megérkezik Európába is; így az idei Genfi Autószalonra a Chevrolet mindkét modellt elhozta. Az elektromos mozgatású vászontetővel rendelkező Stingray kabrió nagyon szép, ráadásul nem nehezebb a kupénál, így azzal megegyező menetteljesítményeket kínál.

A Stingray Convertible modell tulajdonképpen csak a tetejében különbözik a kupétól, mechanikáját és műszaki megoldásait tekintve ugyanolyan. Motorházteteje karbonszálas műanyagból, első és hátsó sárvédői, illetve ajtói kompozit anyagból, alsó karosszériapaneljei pedig karbon-kompozit anyagból készültek. Váza alumínium, a tengelyenkénti súlyelosztása pedig az ideálisnak tekinthető 50/50 százalékos.

Az autó kiválóan szigetelő háromrétegű vászonteteje távolról, kulccsal is nyitható, de menet közben is működtethető, 50 km/órás sebességig. A tetőbe üveg hátsó szélvédőt építettek.

A Stingray Convertible meghajtásáról a kupéban megismert új, 6,2 literes, 450 lóerős és 610 Nm nyomatékú LT1 V8-as motor gondoskodik. A közvetlen befecskendezéses, folyamatosan változó szelepvezérléssel és hengerlekapcsolás technológiával is felvértezett erőforrás átlagfogyasztása 13,6 l/100 km, ami egészen kedvezőnek mondható.

Akárcsak a kupét, a vevők a kabrió modellt is kérhetik majd a Z51 csomaggal, amely korlátozottan önzáró hátsó differenciálművet, szárazkarteres kenési rendszert, integrált fék-, differenciál- és váltómű hűtést, valamint egyedi spoilerezést foglal magában.