2013. március 28. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen lesz a következő Subaru WRX

A Subaru izgalmas koncepcióautóval állt elő a New York-i Autószalonon. A WRX Concept a következő Impreza csúcsmodellt vetíti előre, s jóval agresszívabb, mint a jelenlegi négyajtós WRX STI. A turbós boxermotor és a szimmetrikus összkerékhajtás az alapkiépítés része, ám a teljesítményről egyelőre nem árultak el semmit.

A WRX koncepcióautó nagyságrendekkel harcosabb kinézetű, mint akár a jelenlegi WRX STI csúcsmodell. A „héja szem” alakú fényszórók, az öblös géptető-légnyílás, az izmos és széles sárvédők, valamint az agresszív diffúzorral kiegészített far együtt nagyon vaddá teszik az autót. Persze mire a kocsi sorozatgyártásra éretté válik, a megjelenése szelídül majd, de reméljük az alapvető vonásai megmaradnak. A tanulmányautó teteje szénszálból készült, a választott fényezés pedig természetesen a klasszikus WR Blue Pearl III kék. A tengelyvégekre hatalmas, 20 colos BBS RI-D kovácsolt kerekeket csavaroztak és 245/40 méretű abroncsokat feszítettek rájuk.

A 4,5 méter hosszú, közel 1,9 méter széles és 1,4 méter magas WRX Concept-et szinte szétveti az erő, de hogy pontosan mekkora potenciál is rejtőzik új fejlesztésű turbós boxermotorjában, még titok övezi.