2013. április 25. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Hibrid crossover tanulmány a Volkswagentől

A 2013-as Sanghaji Autószalon előestéjén a Volkswagen Csoport márkái egy-egy különlegességgel tartottak bemutatót, ahol a Volkswagen a CrossBlue Coupé tanulmányautóval kínált kitekintést a jövőbe.

A CrossBlue Coupé hajtásáról éppoly takarékos, mint sportos, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid rendszer gondoskodik, amelyben a V6-os turbófeltöltésű és közvetlen befecskendezésű belső égésű TSI aggregát két elektromos motorral dolgozik együtt. A maximális teljesítmény 415 LE, amellyel a CrossBlue Coupé igazi sportautóvá válik: álló helyzetből mindössze 5,9 másodperc alatt gyorsít fel százas tempóra, végsebessége pedig 236 km/óra. E figyelemre méltó dinamika ellenére a 4,9 méteres autó átlagfogyasztása 6,9 liter. Tisztán elektromos hajtással 33 kilométert tehet meg, legfeljebb 120 km/órás tempóval.

A kupékat idéző formavilágú koncepció modell öt kényelmes ülést és elrendezéstől függően akár 1101 liternyi csomagteret kínál. Utasterében a formák, színek és anyagok igényes összhatása nemes, kifejezetten a SUV modellekre jellemző hangulatot kelt. Minden fontosabb gomb és kapcsoló érintős kivitelben készült. Annak érdekében pedig, hogy a hátul helyet foglalók is élvezhessék a színvonalas multimédiás szórakoztató-technikát, az első fejtámlák hátoldalába integráltan egy-egy iPad Mini áll rendelkezésükre.