2013. május 15. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Filmsztár lett az Alfa Giuliettából

A hazai mozikban jövő héttől vetített Halálos iramban hatodik részében a különböző gyártmányú autók között feltűnik egy Alfa Romeo Giulietta is, amely a film egyik legfontosabb üldözéses jelenetében kapott szerepet.

A sikeres film hatodik epizódját Justin Lin rendezte, a főbb szerepkben Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Chris „Ludacris” Bridges, Luke Evans, Elsa Pataky és Gina Carano látható.

A Halálos iramban 6. Londonban játszódik – ez a sorozat első olyan tagja, amelynek cselekményét Európába helyezték az alkotók. Itt zajlik a film egyik legizgalmasabb jelenete is, amelyben a film sztárjai egy 235 lóerős Alfa Romeo Giuliettát vezetnek. Az autó először felszállás közben elhagyja egy gigantikus Antonov teherszállító repülőgép rakterét, majd egy lélegzetelállító üldözéses jelenet keretében megpróbálja megakadályozni, hogy a gép felszálljon. A végén természetesen a Giulietta győzedelmeskedik, hála kiemelkedő teljesítményének és a két főhős bátorságának, akik végül leszorítják a hatalmas repülőgépet a futópályáról.

A jelenetet több, kívül-belül megfelelő módon átalakított Alfa Romeo Giulietta modellel forgatták. Miután visszatértek Olaszországba, a forgatás során megsérült autók egy különleges fotózáson vettek részt, amely elmeséli, pontosan mi történt az izgalmas, eseményekben bővelkedő film forgatásán. Ezen kívül az izgalmas repülőtéri üldözés jeleneteit az új Giulietta reklámfilmben is felhasználták; a film már látható a vezető olaszországi csatornákon, és hamarosan más országokban is bemutatkozik.

A Halálos iramban 6. a filmszínházakban május 22-től látható világszerte.

Íme a film trailere: