2013. december 25. 22:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Immáron hivatalosan is bivalyerős a BMW M135i

A Manhart kezei között izmosodott meg az egyes széria legerősebb változata, aminek szíve így már 400 paripát felsorakoztató ménessel büszkélkedhet a megannyi apróbb optikai változtatás mellett.

A Manhart az Esseni Motor Show-n mutatta be legújabb munkáját, melyet a BMW 1-es szériájának legerősebb, M135i változatához készített.

Az MH1 400 nevet viselő csomag a gyárilag sem vérszegény 3.0 literes turbós sorhatos 320 lóerejéből (235 kW) és 450 Nm nyomatékából kereken 400 paripát (294 kW) és 561 Newtonmétert facsar ki.

Azért a nyers teljesítménynövelésen túl is tartogat meglepetést a tuner, ugyanis a jobb kanyarvétel érdekében KW Clubsport futómű került a bömös alá, amihez kellemes látványt és fékerőt biztosítanak az elől 380, hátul 356 mm átmérőjű lyuggatott tárcsák, persze csak akkor, ha levesszük tekintetünket a Michelin Super Sport abroncsokkal körbetekert 19 collos mattfekete OZ Ultraleggera alufelnikről.

A megjelenést olyan további elemek egészítik ki, mint a szénszálas első lökhárító toldat, a hátsó diffúzor, a citromsárga küszöbök és a logóval ellátott matt fólia. A belsőt a citromsárga cérnával varrt, hasított bőrrel bevont M sportülések és karbon kiegészítők teszik otthonosabbá.