2013. december 31. 16:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jön a BMW 4 Gran Coupe

Ahogy várható volt, a bajor gyártó kisebb sorozatát is eléri a négyajtós kupésítási láz, így a nemrég bemutatott 3-asból lett 4-es sorozat most tovább bővül, hogy kitöltse az egyelőre még nem létező keresleti lyukat.

Hogyan adjunk el valamit, amire az embereknek az égvilágon semmi szüksége? Hát ki kell találni egy okot, amiért venni akarják majd, mint a cukrot. Így tett a BMW is, mikor a hármas sorozat kupéjából megalkotta a négyes szériát, most pedig a gyökerekhez visszatérve létrehozta a Gran Coupét.

A testvérszéria jobban megdöntött tetőívéből létrehozott – valószínűleg sokkal többért értékesíthető – modellről még nem sokat tudni, egyelőre csak egy vázlatkép látott napvilágot, de a némiképp nagyobb kerékjárati ívekről, az élesebb első fényszórókról és az első kerekek mögött található légelvezető nyílásról ismerhetjük fel legkönnyebben a különbségeket.

Ami a motorválasztékot illeti, korai lenne találgatni, de minden bizonnyal a 4-es kupééval azonos egységek kerülhetnek a Gran Coupéba – például 3.0 literes sorhatos 300 lóerővel, de a 240 paripás 2.0 literes turbós négyhengeres is megtalálható lesz, ahogyan a dízelfronton jól helytálló szintén 2.0 és 3.0 literes ketyegők is.

Az autó hivatalos bemutatására 2014 első felében számíthatunk – valószínűleg a márciusban megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon. Az eladások pedig még év vége előtt beindulhatnak.