2014. január 01. 12:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Újabb ócska kínai hamisítvány jelenik meg

A Beijing Auto fogta a Mercedes G-osztályt, a Hummer H2-est és a Land Rover Defendert, majd összegyúrta őket a B80V névre keresztelt négykerekűbe. Az eredmény ijesztő, nem beszélve a beépített technikáról.

Sokszor szóba jött már, hogy a kínai autógyártás az európai küszöbön áll, ám mindig elmosolyodunk – és rájövünk, mennyire nem így van –, amikor megjelenik egy-egy gyalázatos törésteszt-eredmény, vagy egy teljes egészében lekoppintott európai modell ázsiai megfelelője (arról nem beszélve, hogy a második opció gyakran vonzza magával az elsőt is).

Esetünkben a Beijing Autónak volt bőr a képén, és B80V modelljébe összegyúrta az európai és amerikai terepjárógyártás színe-javát, hogy ismét hüledezhessünk. Mint az a képeken jól látható, a négykerekű nem más, mint egy Mercedes-Benz G-osztály… Illetve egy Merci, egy Land Rover Defender és egy Hummer orral.

Ha ez nem lenne elég, a belsőbe pillantva tovább hüledezhetünk, majd jön a kegyelemdöfés. Az SUV orrában egy négyhengeres 2.4 literes dízelmotor teljesít szolgálatot. Ez még önmagában nem lenne baj, ha nem egy 20-30 éves konstrukcióról lenne szó 143 lóerővel és 217 Nm nyomatékkal, amihez egy minödssze ötsebességes kézi váltót kapcsoltak a mérnökök. Legalább az összkerékhajtás alapfelszereltség, ám kérdés, hogy a kasztni elbírja-e majd ezt az erőt deformálódás nélkül.