2014. január 06. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

Gyári fotókon a Peugeot 308 kombi

A Peugeot közzétette az első képeket és információkat a 308-as modell kombi változatáról, amely hivatalosan a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A 308 SW-t tavasszal vezetik be a piacra, először Franciaországban, majd a többi európai országban.

Az új ferdehátú 308-hoz hasonlóan az új 308 SW változatot is teljesen áttervezték, így csak a nevében azonos az elődjével.

A Peugeot 308 SW nagyméretű és sportos megjelenésű kombi, hossza 4,58 méter, magassága 1,47 méter. Csomagtere a szegmens egyik legnagyobbja, 610 köbdeciméteres, és kiválóan pakolható. Természetesen bővíthető is, ráadásul az üléspadok egyetlen mozdulattal lehajthatók a csomagtér felől, ami sík padlót eredményez.

A lépcsőshátú változathoz hasonlóan az új 308 SW az új moduláris EMP2 platformon készül, ez a kisebb súly és a dinamikus hatékonyság záloga. Így az autó 140 kg-mal könnyebb az elődjénél, és az ötajtóshoz hasonló vezetési élményt nyújt.

Az induló motorválasztékban kizárólag Euro 6-os benzines és dízel erőforrások találhatók meg, amelyek páratlanul hatékonyak. Új mércét állít fel a kategóriában a BlueHDi változat, melynek CO2-kibocsátása mindössze 85 gramm kilométerenként.