2014. január 12. 08:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A világ legerősebb McLarenje

A German Special Customs tuningműhelye nem kisebb projektbe vágta fejszéjét, mint a ritka és eleve borzasztó erős McLaren P1 felpaprikázása. Az eredmény a Night Glow fantázianév és 1000 lóerő lett.

A nevéből adódóan kitalálható német székhelyű German Special Customs (GSC) elkészített egy a gyárinál sokkal vadabb csomagot a McLaren P1-es csúcsgépéhez, amit a 375 darab büszke tulajdonos bármelyike igényelhet négykerekűjéhez.

Bár az angol csoda 3.8 literes duplaturbós V8-asából kicsikart 916 lóerő (674 kW) eleve nem vérszegény, a GSC Night Glow pakkja egy teljesen új, csövenként 100mm átmérőjű kipufogórendszer segítségével 1000 paripát (736 kW-ot) csalt ki belőle.

A már messziről is jól észrevehető módosítás mellett futotta még a tunertől egy optikai csomagra is. A teljesen új első lökhárító mellett mélyebbre húzták a küszöböket, de a plusz LED-csík, valamint az első jelvény helyetti légbeömlő, továbbá a komolyan átalakított hátsó lökhárító és a masszív fix szárny mind csal egy kis gonoszságot a P1 kinézetébe. Az imént említett átalakítások mellett a mérnökök megnövelték a szellőzőnyílásokat a jobb hűtés érdekében.

A tuning áráról szándékosan nem nyilatkozik a cég, mivel a tulajdonosok egyedi igényeitől is függ az eredeti árán legalább 866 ezer fontba (314 millió forintba) kerülő brit utcai versenyautó végső átformálása.