2014. január 20. 12:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy Corvette igazi lóerő-fanatikusoknak

Ha kevés a gyári Stingray Corvette ereje, de drága lenne egy Z06-os változat, akkor a Callaway csomagja megfelelő kompromisszumot kínál, hisz teljesítményében utóbbihoz, árában inkább előbbihez lesz közel.

A Callaway nevű amerikai tuningcég bemutatta saját elképzelését a Chevrolet nevet elhagyó Corvette-hez.

Az SC610 fantázianevű csomag a gyári Corvette Stingray-en alapszik, viszont olyan kiegészítők teszik egyedivé, mint például az alufelnik, a szénszálas motorháztető és a tuner saját logói.

A gyári verziótól nehezen megkülönböztethető autó erőművét jelentő 6.2 literes V8-ast illetően szerencsére már módosabb változtatásokról beszélhetünk. Először is a hatalmas blokk kapott egy Eaton feltöltőt a hozzá illő intercoolerrel, magasnyomású befecskendezőkkel és persze rozsdamentes acél kipufogórendszerrel együtt. Így a paripák száma a gyári értékre 156-ot rádobva 618-nál állt meg (454 kW) a 130 Nm-es forgatónyomaték-növekedés mellett – így már 752 Newtont teljesít a vas.

Az előbbi értékek ráadásul csak minimálisan maradnak el a Z06-os gyári erőgép 625 lóerejétől és 861 Nm-étől, így nem csoda, hogy a mérések szerint hatsebességes automatával 3,4 másodperc alatt futja álló helyzetből a 100 km/órás sprintet, míg 11 szekundum alatt a negyedmérföldes (400 méteres) távot.