2014. január 21. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A karbonba mártott Maybach

Tavaly szűnt meg végleg a Mercedeshez köthető Maybach luxusmárka, amely sohasem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Modelleik, az 57 S és 62 S luxuslimuzinok képtelenek voltak megvetni a lábukat a felső tízezer köreiben. Persze vannak még, akik fantáziát látnak ezekben a fényűző batárokban: tovább nemesítés céljára például kiválóan megfelelnek.

A floridai központú Knight Luxury egy 57 S példányt alakított át, mégpedig igen rendhagyó módon. Autója úgy néz ki, mintha karbon fürdőt vett volna, a nemes anyag a karosszéria minden pontján megtalálható. A szénszál ilyen mennyiségben egy luxusautón nem feltétlenül mutat jól, itt azonban működik.

A Knight Luxury az impozánsabb megjelenés érdekében mindenekelőtt új lökhárítókkal és hátsó diffúzorral látta el a Maybach-ot, a kerekeket pedig gigantikus, 24 colos darabokra cserélte, és 285/30 méretű abroncsokat húzott rájuk. A limuzin mégsem emiatt tűnik ki a tömegből, hanem a szénszálas műanyag felhasználásával kialakított ajtói, sárvédői, oszlopai, motorházteteje és csomagtérfedele miatt. Sőt, a motorfedő elem és a légszűrőházak anyaga is karbon.

Az utastérben is nagy mennyiségben van jelen a szénszál, bőr és műanyag formában egyaránt. 28 darab fehérre és 39 darab feketére festett karbon elem is helyet kapott a kabinban. Az ajtópanelek, az ülések, az első-hátsó lábtér és a csomagtér viszont steppelt bőrhuzatot kaptak. Beépítettek egy hátsó szórakoztató rendszert is Apple termékekkel és internetezni is lehet.

A Knight Luxury a 12-hengeres duplaturbós erőforrást sem hanyagolta el, a motorelektronika átprogramozásával és egy sportkipufogó installálásával 100 lóerővel, 712 lóerőre emelte a teljesítményt.

S hogy mindezért mennyit kell a Knight Luxurynál hagyni? Nem árt, ha a potenciális vevő dollármilliomos…