2014. január 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

250 lóerővel érkezhet a VW Polo R

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően egyre valószínűbb, hogy gyártásba kerül a Volkswagen kisautójának legerősebb változata, mely hat másodpercen belül gyorsulhat 100 km/órára.

Már évek óta keringenek pletykák a Volkswagen R részlegének lefelé bővítéséről. A Golfnak – és az egyéb modellekhez rendelhető kiegészítő csomagoknak – köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportosztályba most talán végre bekerül a Polo is. Nemrégiben a német Autobild csapatának lehetősége nyílt kipróbálni a városi kisautó csúcsváltozatának prototípusát, és igen elismerően nyilatkoztak a rövid tesztet követően.

A gyár által rendelkezésre bocsátott modellben egy a Golf GTI és R modellekből is ismerős 2.0 literes négyhengeres erőforrás dolgozik. A 250 lóerőt (184 kW) teljesítő motor segítségével az összkerékhajtású Polo kevesebb, mint 6 szekundum alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órát és meg sem torpan egészen a 250 km/órában korlátozott végsebességig.

Egyelőre továbbra sincs hír arról, hogy végül gyártásba kerül-e (és ha igen, vajon ilyen erővel) a Polo R, de az emberek mindig is szerették a bivalyerős kis méregzsákokat, így elképzelhető akár egy erősen limitált széria piacra dobása. Talán a Genfi Autószalonon ezzel kapcsoaltban is okosabbak leszünk.