2014. február 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Közel 18 000 autót hív vissza az Aston Martin

Óriás visszahívást kell megejtenie a patinás angol gyártónak, mert 2007 óta készült autói 75%-ába egy hibás műanyag került, ami veszélyt jelenthet a bennülőkre.

Hatalmas visszahívási hullámot jelentett be az Aston Martin, ugyanis 2007-es év óta legyártott gépkocsijai 75%-át érinti egy probléma.

A konkrétan 17 590 darab modellben megtalálható az összes 2007 novemberében és az óta elkészített balkormányos, míg a jobbos változatokat 2012 májusától érinti a gond. Ellenben a Vanquish tulajdonosok megnyugodhatnak, ugyanis rájuk nem vonatkozik a hiba.

A gondot állítólag egy kínai alvállalkozó által hamis műanyagból készített összetevő okozza, mely eddig 22 meghibásodáshoz vezetett, de a cég azt külön hangsúlyozta, hogy egyik incidens sem vezetett balesethez. Hogy mi lehet ez a rejtélyes plasztik és milyen szerepet tölt be az autó bonyolult rendszerében, arról nincs hír, de – lévén a visszahívás hatalmasságáról – biztos nem egy elhanyagolható elemről van szó.

Az eset után az Aston Martin rögtön beszállítót váltott, így mostantól a szakmában igen neves DuPonttól érkeznek a materiálok.