2014. március 21. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy tavaszindító Audi kabrió

Itt a tavasz, indul a kabrió szezon, mi pedig szívesen látnánk magunkat mondjuk egy gyönyörű Audi kabrióban. A Senner Tuning is éppen időben rukkolt elő az RS5 kabrióhoz tervezett tuningcsomagjával, ami tovább fokozza az ingolstadti gép vonzerejét.

Az RS5-höz diszkréten, jó ízléssel nyúltak hozzá; az megtartotta a gyári vonalait, de mégis dögösebb lett. Mindössze egy szénszálas hátsó légterelőt, egy 20 colos, klasszikus ötküllős dizájnú mbDESIGN KV 1 felniszettet, továbbá karbon-kerámia első féktárcsákat és KW sportfutóművet szereltek rá. Emellett az autó egy speciális modullal gazdagodott, ami lehetővé teszi, hogy a tetőt 60 km/órás sebességig lenyithassák.

A 450 lóerős 4,2 literes V8-as FSI erőforrás a módosított vezérlésnek és a sportkipufogó-rendszernek köszönhetően 504 lóerőt és 478 Nm nyomatékot mozgósít. A nulla-százas gyorsulás ezzel 4,2 másodpercre csökkent, míg a végsebesség 300 km/óra. Az átalakítást azonban nagyon drágán mérik, ha a kedves megrendelő ilyen autót szeretne, 14 900 eurót kell a kasszában hagynia.