2014. március 24. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megkapta a Brabus erőkúrát a Mercedes CLA 45 AMG

A tuner nem volt rest több mint 10%-kal megtoldani a gyári lóerőket, így a csillagmárkás modell kereken 400 paripát állít csatasorba.

Úgy tűnik, a Brabus számára nem volt elég harapós a Mercedes-Benz CLA 45 AMG modellje, ugyanis egy tuningcsomag keretein belül továbbmérgesítették a mérnökök a négyajtós kupét.

A külsőt illetően csak épp annyit nyúltak a tuner emberei a német vashoz, amennyit a könnyebb megkülönböztethetőségért kellett, így kerültek piros színnel megtoldott kiegészítők, valamint egy-egy ízléses tető- és hátsószárny és egy küszöb – mindegyik karbonból – a kasztnira. A képeken látható alufelnik 19 collosak, ám lehetőség van további 18-19-es szettek közül válogatni. Az eredeti jelvényt pedig a szokásokhoz híven lecserélték a tuner logójára.

A lényegi változás azonban a lemezek alatt van. A 2.0 literes turbós négyhengeres már alaphangon 360 lóerőt teljesít 450 Nm-es forgatónyomaték mellett, ami 4,4 másodperces 100-as sprintet tesz lehetővé a 250 km/órásra korlátozott végsebesség mellett. Ehhez képest a Brabus erőfeszítések nélkül kereken 400 paripát és 500 Newtont csalt elő a benzinmotorból, melynek köszönhetően így 4,2 szekundum alatt katapultál 100 km/órára álló helyzetből a csillagmárkás modell.

A csomag áráról egyelőre nincs infó, de aki ilyen modellt vesz magának, azt valószínűleg nem fogja hanyatt vágni az akár több mint tízezer eurót kitevő végösszeg.