2014. március 26. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Novitec Torado Lamborghini Aventador

A rövid idő alatt az egyik legismertebb prémium felnimárkává avanzsált ADV.1 Wheels egy Lamborghini Aventadoron mutatta be új, limitált kiadású kerekét, a kovácsolt NL2 modellt. Az elképesztő, csavart küllős modell ráadásul egy Novitec Torado által módosított Aventadorra került fel, így a látvány pazar. Az NL2 kerékből összesen 25 garnitúrát készítenek.

A Lamborghini Aventadorhoz kifejlesztett kovácsolt NL2 felni agresszív dizájnját egy szélturbina után kapta, öt duplaküllője egyedi kidolgozású és rendhagyó formájú. Kiválóan passzol az Aventador drámai külsejéhez. Az NL2 szett minden darabját az autó egy sarkára tervezték, ami valódi előnyökkel szolgál. A megfelelő kialakítású turbina dizájn miatt a kerekek több friss levegőt juttatnak a fékekhez és a keletkező hő elvezetésében is segítenek.

Az extravagáns, bronzszínű felnik eltérő méretben kerülnek fel az Aventadorra, a méretük elöl 9 x 20, hátul 12,5 x 21 col, tovább hangsúlyozva a szuper-sportkocsi ék alakját. A kerekekre feszített exkluzív Pirelli gumik mérete elöl 255/30, hátul 355/25. Akárcsak a felnikből, a gumikból is összesen 25 számozott szett készül, de a megrendelő meghatározhatja, milyen színű kereket kér.

Az olasz sportautók vezető tunere, a Novitec mostantól együttműködik az amerikai ADV.1-gyel, ami tovább bővítette a tuning lehetőségek tárházát. A Lamborghini modelljeivel foglalkozó Torado divízió szénszálas aerodinamikai kiegészítőket, többlépcsős teljesítménynövelést, hangolható sportkipufogó-rendszereket, egyedi sport felfüggesztéseket, és exkluzív belső kiegészítőket kínál.

Az Aventador esetében a Novitec tervezői a szélcsatornába látogattak, hogy a lehető legjobb aerodinamikai szettet fejlesszék ki az autóhoz. A szénszálas elemek még brutálisabbá teszik a kétajtós megjelenését, ugyanakkor optimális mértékű leszorító erőt termelnek és fokozott stabilitást nyújtanak nagy sebességnél. Új a kétrészes első spoiler, az oldalsó légbeömlő, a légnyílásokkal ellátott motorházfedél, a küszöb, a hátsó szárny, valamint a hátsó diffúzor.

A Novitec Torado egyedi, állítható magasságú és keménységű futóművet is tett az autó alá, amely közúton és versenypályán egyaránt javítja az autó kezelhetőségét. A sportkipufogó-rendszer ugyancsak profi, rozsdamentes acél vagy a Formula 1-ben használatos Inconel anyagból készítik (-26 kg), és csappantyús változatban is rendelhető. Előbbi esetben a hangja gombnyomással változtatható. Kérésre a kabint is átkárpitozzák, mégpedig a legfinomabb bőr és Alcantara felhasználásával, tetszőleges színben.