2014. április 16. 10:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a 25. évfordulós Mazda MX-5

A Mazda ma mutatja be a New York-i Nemzetközi Autószalonon az MX-5 roadster 25. évfordulós speciális változatát. A negyed százados MX-5-ből eddig világszerte 940 ezer darabot értékesítettek, így ez minden idők legnépszerűbb kétülésese.

Az MX-5 az autó, amely a Mazda autógyártási filozófiáját leginkább szimbolizálja. Az 1989-ben megjelent, jutányos árú kis roadster olyan vezetési élményt kínált, amelyet csakis a könnyű szerkezetes sportautók tudtak, és ezzel rengeteg hívet szerzett magának szerte a világon. Az eredeti koncepciójához mindvégig hű maradt roadster három generációjából eddig 940 ezer darabot gyártottak, így továbbra is ez a világ legkedveltebb roadstere.

A Mazda MX-5 25th Anniversary Edition a lenyitható keménytetős modellen alapul. Soul Red vörös fényezéssel, fekete tetővel, A-oszlopokkal és külső tükrökkel, valamint sötétszürke könnyűfém felnikkel rendelkezik, utasterében pedig fehér bőrülésekkel találkozunk. Hatfokozatú kézi vagy automata váltóval érhető el és Bilstein lengéscsillapítókkal szerelik.