2014. április 28. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a terepes MINI

A BMW müncheni és dingolfingi gyárának gyakornokai és azok instruktorai készítették ezt az összkerékhajtású MINI pickupot, amely annyira izgalmas, hogy egyáltalán nem bánnánk ha gyártásba kerülne. A bütykös gumikra állított, emelt hasmagasságú, keresőlámpákkal és tetőcsomagtartóval is felvértezett Paceman Adventure azonban sajnos egyedi darab marad, csupán a BMW-nél alkalmazásban álló fiatal gyakornokok tehetségét hivatott demonstrálni.

A MINI Paceman Adventure a MINI Cooper S Paceman ALL4 hajtásláncát rejti, így orrában egy 1,6 literes direkt befecskendezéses, 184 lóerős turbómotort találunk és az összes kerék hajtott. A jármű a B-oszlopig tulajdonképpen megegyezik a Paceman modellel, onnan azonban egy öblös, mély, bélelt platót találunk, amely a csomagoktól a szerszámokig számos dolgot elnyel. A pótkereket a tetőcsomagtartóra költöztették, akárcsak a komoly terepjárókon.

A rövid túlnyúlásokkal, emelt hasmagassággal és mélyen barázdált abroncsokkal rendelkező MINI Paceman Adventure murvás, sáros és homokos úton is jól boldogul, a tető magasságában kivezetett légszívója miatt pedig akár egy folyón is átkelhet. Éjszaka a tetőlécre szerelt reflektorok segítik a tájékozódást.

A MINI Paceman Adventure modellből nem terveznek még kis sorozatot sem, egyedi darab marad.