2014. május 01. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eladó a világ egyik legerősebb Toyota Suprája

Aktuális amerikai tulajdonosa szerint az ország legerősebb Supráját birtokolja, melyet azonban most továbbadna. Az utcán is használható, de gyorsulási versenyen sem befuccsoló japán harcos több mint 15 millió forintért keresi új gazdáját.

Egy 1995-ös évjáratú Toyota Supra keresi új tulajdonosát az órájában mindössze 128 ezer kilométerrel (80 ezer mérfölddel).

Bár futásteljesítménye sem sok, mégis inkább teljesen átépített motorjával és a hozzá tartozó egyedi alkatrészekkel hívja fel magára a figyelmet a ritkaság. A lemezek alatt ugyanis egy 3.2 literes duplaturbós V6 ketyeg nem kevesebb, mint 1342 lóerővel, amit E85-ös üzemanyaggal (azaz bioetanollal) sikerült elérni.

A balkormányos, hátsókerék-meghajtású targatetős autót felszerelték olyan versenyzéshez szükséges kellékekkel is, mint az fékezőernyő, a kagylóülések, a bukókeret, vagy az azonnali áramtalanító berendezés.

Ennek ellenére jelenlegi tulajdonosa szerint az utcán is megállja helyét a mindennapok során, ráadásul szinte többet költött rá, mint amennyiért kínálja, így a kocsi 68 ezer dolláros (azaz 15 millió forintot meghaladó) vételára egyáltalán nem számít soknak.

Az angol nyelvű hirdetés itt tekinthető meg még több információval.