2014. május 28. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: Caterham Seven Kamui Kobayashi kiadás

Japánban mától kapható a Caterham F1 csapat pilótája, Kamui Kobayashi által tervezett Caterham Seven roadster, amiből összesen 10 darabot készítenek. A különleges Seven modell fekete színű, zöldre lakozott karbon elemeket kapott és 125 lóerős négyhengeres Ford motor hajtja.

A Kamui Kobayashi által összeállított Seven a 250 R modellen alapul. Négyhengeres, 1,6 literes 125 lóerős Ford Sigma motor hajtja, ami 5,9 másodperc alatt gyorsítja fel százas tempóra és 196 km/órás végsebességet szavatol számára. Hatfokozatú manuális váltó és korlátozottan önzáró differenciálmű tartozik hozzá.

Az autót metálfeketére festették és matt fekete csíkozással, valamint nyers és zöldre lakkozott szénszálas elemekkel bolondították meg. Ilyenek például a sárvédők, amelyek a cég történetében első alkalommal viselik a Caterham-zöld színt. Valódi versenyautó stílusban, a cockpitban csak egy ülés található, az utas oldalát alumínium panellel takarták le és a bukókeret is féloldalas. A pilóta „Kamui” feliratos karbon kagylóülésben foglalhat helyet és négypontos Takata biztonsági övek tartják egyhelyben. A szénszálas műszerfalon egyedi, „Kamui” feliratos műszerek kaptak helyet, s a zöld, anodizált váltógomb is egyedi kivitelű.

Japán a Caterham második legnagyobb exportpiaca, így a hazájában közkedvelt pilótáról elnevezett roadstert el fogják kapkodni, sőt, minden bizonnyal gyűjtői darab lesz belőle. A roadster ára bruttó 6 millió yen.