2014. június 06. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Decemberben érkezik az új BMW X6

Decemberben kerül piacra a BMW Sports Activity Coupé, azaz az X6 második generációja. A világszerte eddig közel 250 ezer példányban gazdára talált szabadidő-kupé friss, erőteljesebb megjelenéssel, kibővített felszereléssel és átfésült motorokkal érkezik.

Az új BMW X6 extrovertált formavilága a BMW X típusainak robusztusságát és variálhatóságát a márka kupéira jellemző sportos eleganciával elegyíti. A típus utastere a nagyvonalú térkínálatot ötvözi a modellspecifikus sportos részletekkel és a fényűző hangulattal. A vonzó dizájn- és felszereltségi csomagokkal pedig tovább fokozható az autó stílusa. A Design Pure Extravagance felszereltségi csomag feltűnő, kiváló minőségű kiegészítőkkel ruházza fel mind az utasteret, mind a külsőt, az M Sport csomag gondosan összeválogatott felszerelései pedig a jármű dinamikus karakterét erősítik. Már a piaci bevezetés kezdetétől elérhetőek a BMW Individual modellspecifikus ajánlatai is.

Az új BMW X6 mindezeken felül a típushoz illően exkluzív alapfelszereltséggel érkezik, amely messze meghaladja elődjét: a bi-xenon fényszórók, a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, az automatikus működtetésű csomagtérajtó és a nyolcfokozatú Steptronic sport sebességváltó a kormányon elhelyezett váltókarokkal mind a szériafelszereltség része, akárcsak a bőrkárpitozás, a kétzónás légkondicionáló, az önműködően sötétedő visszapillantó tükör és a Driving Assistant biztonsági csomag a BMW ConnectedDrive kínálatából. Az újdonság praktikus oldalát a 40:20:40 arányban osztottan dönthető hátsó üléstámlák erősítik, amelyekkel a csomagtér mérete 580 literről akár 1525 literre (ezzel elődjét 75 literrel múlja felül) bővíthető.

Az új BMW X6 2014. decemberi piaci debütálásakor elérhető motorkínálata a BMW X6 xDrive50i modell 450 LE teljesítményű V8-as benzinmotorjából, a BMW X6 xDrive30d kivitel 258 LE teljesítményű soros hathengeres dízelmotorjából, valamint egy másik, három turbófeltöltővel felszerelt sorhatosból, a BMW X6 M50d változat 381 LE teljesítményű erőforrásából áll majd. A BMW TwinPower Turbo technika, a szériafelszereltség részét képező nyolcfokozatú Steptronic sport sebességváltó, az átfogó BMW EfficientDynamics műszaki megoldások, a tömegcsökkentés és fejlett aerodinamika gondoskodnak arról, hogy a BMW X6 fogyasztása akár 22 százalékkal csökkenjen. A modellkínálat 2015 tavaszán az xDrive35i (306 LE) és az xDrive40d (313 LE) változatokkal bővül.

Az alapfelszereltség részét képező – állandóan aktív – BMW xDrive intelligens összkerékhajtás a menethelyzettől függően optimalizálja a tapadást, az iránytartást és dinamikus kanyarvételi tulajdonságokat biztosít. A dinamizmus fokozása érdekében opcionálisan az xDrive összekapcsolható az adaptív futómű-csomagokkal, így a Dinamikus teljesítmény-szabályzás (Dynamic Performance Control) rendszerével is. Az utóbbi a karosszériadőlést aktívan kompenzáló Dynamic Drive rendszerrel együtt a Dynamic adaptív futómű-csomag részeként elérhető. A kényelem növelését szolgálja az opcionális légrugózás a hátsó tengelyen, illetve a Dinamikus csillapítás-szabályzás, e két rendszer a Comfort adaptív futómű-csomag vagy a speciális, sportos hangolású Adaptív M futómű (szériafelszereltség a BMW X6 M50d kiviteleken és az M Sportcsomag részeként a többi modell esetében) extrák részeként is megrendelhető. A Professional adaptív futómű-csomag a Comfort és a Dynamic tulajdonságait egyesíti.

Opcióként rendelhető adaptív LED-technikájú fényszóró, komfort bejutás, érintésérzékeny Touch Controller kezelőszervvel vezérelhető Professional navigációs rendszer, Bang & Olufsen high-end hangsugárzó rendszer és hátsó szórakoztató rendszer. Az extrafelszerelések listáján megtalálható továbbá a BMW Szélvédő-kijelző, a Torlódás Asszisztenst is tartalmazó Driving Assistant Plus, a BMW Parkolóasszisztens, a Surround View és a BMW Night Vision Dynamic Light Spot funkcióval, a Sebességhatár-kijelzés, valamint az összes BMW ConnectedDrive szolgáltatás és a teljes online szórakoztató-kínálat. Az Intelligens Segélyhívó is az alapfelszereltség része.