2014. július 31. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Látványos reklámfilmmel népszerűsíti az M235i-t a BMW – videó

Aki tudja, mi a flashmob táncos mozgalom, az most a driftelésbe átültetve ismerkedhet meg a rögtönzött produkció látványosságáról és sikerességéről. A BMW ugyanis rendezett egy megmozdulást Fokvárosban öt M235i segítségével.

Ha megkérdezzük az embereket, mi jut eszükbe a BMW-ről, akkor a válaszadók nagy hányada biztosan a hátsókerék-meghajtást és a driftelés lehetőségét fogja mondani. És ebbe az xDrive rendszer, valamint az új, elől hajtó 2-es Active Tourer sem tud belerondítani.

Hogy ez mennyire így van, a gyártó rendezett egy rögtönzött megmozdulást a dél-afrikai Fokvárosban, ahol öt darab piros színű M235i kupét mozgósított meg egy nagy körforgalomban olyan kaszkadőrökkel a volán mögött, mint Rhys Millen vagy Samuel Hübinette.

A hátsó kerekek optimális kipörgéséért egy TwinPower Turbós 3.0 liter lökettérfogatú benzinmotor felel, melynek 326 lóereje (240 kW) és 450 Nm-es csúcsnyomatéka bőséges teljesítményt szolgál nem csak a driftre, de egy gyorsulási versenyre is – mivel 4,8 csupán másodpercet igényel a kupé a 100 km/órás tempó elérésére.