2014. augusztus 10. 19:45   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az amcsi rendőrök ezzel üldözik a bűnt

Bemutatkozott az új rendőrségi Dodge Charger, amelyet úgy alkottak meg, hogy magabiztosságot sugározzon. Gyengébbik motorja 292 lóerőt teljesít, de van egy 370 paripás 5.7 literes kiadása is.

Amerikában még nehezebb lesz ezentúl bűnözőnek lenni, ugyanis a Dodge bemutatta kifejezetten a rendőrség számára készített Charger Pursuit autóját.

A gyártó úgy igyekezett megépíteni a négykerekűt, hogy mindenütt félelmet keltsen vele a bűnözők körében, miközben magabiztosságot és biztonságot sugározzon az átlagpolgárok számára. Az első fényszórók körül végigfutó LED nappali menetfény, valamint a lökhárító elé került hatalmas rács igen masszív kinézetet kölcsönöz az elfogó autónak, miközben a felnik, a festés és a kiegészítő világítótestek mind azt szolgálják, hogy már messziről jól megkülönböztethető legyen egy mezei kiadástól.

A motorháztető alatt kétféle egység bújik meg. A kisebbik egy 3.6 literes Pentastar V6 292 lóerővel és 352 Newtonméter maximális forgatónyomatékkal, míg a másik egy 5.7-es Hemi V8 370 paripával és 528 Nm-rel. A hátsó hajtás mindkét változatnál alap, ám az utóbbi motor állandó összkerékhajtással kiegészítve nem egész hat másodperc alatt gyorsítja a monstrumot 100 km/órára, miközben állítólag 9 literes átlagfogyasztást produkál.