2014. szeptember 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy behemót hibrid

A Porsche Exclusive programja keretében elkészített egyetlen darab Cayenne S E-Hybrid SUV-t, mely egy rakás új designelemet kapott, 416 lóerős teljesítménye azonban érintetlen maradt.

Nem épp egy Toyota Prius, viszont garantáltan elfér a csomagtartóban a család hétvégi kirándulásához szükséges ruhamennyiség is benne. Ez a Porsche Cayenne S E-Hybrid.

A gyártó különc (Exclusive) részlege által összerakott terepes egy Meteorszürke metálfényezést kapott lime színű féknyergekkel, sötétített hátsó ablakokkal és fényszórókkal, valamint SportDesign csomaggal. A 21 collos alufelnik és a sport kipufogórendszer már csak hab a tortán.

A belső teret a fekete bőr uralja a féknyergekhez hasonlóan lime színű cérnával varrva. Az öt fejtámlából négyen ott virít a gyár logója, de nem maradhatott ki a hatalmas tetőablak, valamint a szénszálas műanyagból készült küszöbbetétek és kapaszkodók sem.

A Cayenne S E-Hybrid meghajtásáról a gyár 3.0 literes turbófeltöltős V6-osa gondoskodik egy további elektromotor segítségével. A rendszer együttes csúcsteljesítménye 416 lóerő (306 kW), illetve 590 Nm. Méretei és tömege ellenére így egész jónak nevezhető 5,9 másodperces százas sprintje és 243 km/órás végsebessége. Ráadásul optimális esetben akár 36 km-t is képes tisztán elektromos üzemben elmenni.