2014. október 09. 12:55   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi bemutatja a leggyorsabb önműködően közlekedő autót

A világ legsportosabb önműködően közlekedő autóját mutatja be az Audi: október 19-én, vasárnap, a Német Túraautó-bajnokság (DTM) szezonzáró futama előtt egy vezető nélküli Audi RS 7 Sportback köröz majd a hockenheimi pályán.

Az Audi RS 7 piloted driving concept versenytempóban megy majd körbe Hockenheim aszfaltcsíkján. Fedélzetén az Audi legújabb fejlesztéseivel, az új technikák e különleges hordozója milliméterpontossággal fut majd folyamatosan fizikai határain, olyan gyorsan, mintha csak egy profi versenyző ülne volánjánál. Az eddig tesztek alapján szűken két perc feletti köridő várható a Grand Prix pályán, miközben az autó a 240 km/órás sebességet is eléri. Audi RS 7 piloted driving concept kísérleti modelljével az Audi látványosan szemlélteti az önműködően közlekedő autók fejlesztésében rejlő mindazon lehetőségeket, amelyek a jövőben a prémiumgyártó előtt állnak.

A világ legsportosabb önműködően közlekedő autójának pályakörét október 19-én, 12 óra 45 perctől az Audi MediaTV élőben közvetíti az interneten.