2014. október 28. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Őrült Toyoták Las Vegasban

A DUB Edition Sienna és a DUB Edition Yaris alighanem a valaha épített legelvetemültebb Toyoták közé sorolhatók. A drámaian kiszélesített, hatalmas kerekekre ültetett és óriás hifivel megpakolt kocsik a novemberi SEMA Show-ra készültek.

A DUB Edition Sienna és Yaris legfőbb ismertetőjegyei a kiszélesített sárvédőik, amelyeket óriási méretű könnyűfém felnikkel töltöttek ki. A Sienna alatt 22 colos TIS 536 típusú kerekek forognak, amelyekre 295/30-as (!) gumihengereket húztak, míg a Yaris alá 20 colos Dropstars DS643 típusú felniket csavaroztak, 245/30-as gumikkal, amelyek ugyancsak döbbenetes hatást keltenek.

Az egyedi karosszériakittel felruházott autók különleges festést is kaptak. A Sienna egy szürke BASF árnyalatot öltött magára, míg a Yaris matt gyöngyház fehér – fényes fekete kombinációt vonultat fel. Mindkét autón a TRD nagy fékkészlete felel a lassításért és természetesen az extrém mértékű ültetésről is gondoskodtak. Az ütős megjelenést olyan részletek fokozzák, mint a sötétített lámpák és ablakok, valamint az egyedi mintás hűtőrácsok.

A két Toyota utasterét is átszabták. A Sienna fekete-fehér, gyémántmintás bőrkárpitozást, egyedi díszítőelemeket, beépített LED-es világítással rendelkező hasított bőr mennyezetkárpitot és komoly audiorendszert kapott. Hat erősítő, 12 hangszóró, és hat darab monitor került beépítésre. A Yaris esetében sem szerénykedtek az építők. Sparco kagylókra cserélték az első üléseket, Alcantara szövettel húzták be a mennyezetet, gyöngyház fehér bukóketrecet és szénszálas kiegészítőket tettek be. A DUB audiorendszer itt három erősítőt és hat hangszórót foglal magában.

A DUB Edition Sienna és Yaris kettő a hét egyedileg átalakított modell közül, amelyeket a Toyota a világ legnagyobb jármű háttéripari kiállításán, a Las Vegas-i SEMA Show-n tár a közönség elé.