2014. november 03. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az utolsó ötödik generációs Camaro

A Las Vegas-i SEMA Show-n áll a közönség elé az ötödik generációs Chevrolet Camaro utolsó kiadása, amely a típus páratlan sikerét és utolsó modellévét ünnepli. A Camaro Commemorative Edition jövő tavasszal kerül a márkakereskedésekbe.

2009 áprilisa óta több mint 400 ezer ötödik generációs Chevrolet Camarót adtak el az Egyesült Államokban; a modell azóta, négy egymást követő évben Amerika legnépszerűbb izomautója lett és jó úton halad, hogy ezt még eggyel megfejelje. Idén szeptemberig, a tavalyi év hasonló időszakához képest 8 százalékkal nőtt az értékesítése; az eladásokat tekintve jelenleg 10 ezerrel megelőzi a Ford Mustangot. Többek között ezt a sikert ünnepli a kabrió és kupé karosszériával is kapható Camaro Commemorative Special Edition.

A speciális kiadás külső ismertetőjegyei az egyedi 20 colos felni garnitúra, az egyedi csíkozás, a színre fújt első spoilertoldat, a ZL1 modelltől kölcsönzött hátsó légterelő szárny, továbbá a Commemorative Edition sárvédő emblémák. Ötféle színben választható az autó: feketében és ezüstmetálban, sötétszürke csíkkal, fehérben és szürkemetálban ezüst csíkkal, valamint pirosban fekete csíkkal.

Az utastér kiváltsága az „adrenalin” vörös és fekete bőrkárpit, amely vörös szegélyvarrással egészül ki az üléseken, a kormánykeréken, a váltókaron és szoknyán, valamint a könyöklőkön. De kizárólag ez a változat kap alul lapított, bőr sportkormányt is.

A Chevrolet Camaro Commemorative Special Edition jövő tavasszal, az ötödik generációs Camaro lezárásaként érkezik.