2014. november 06. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Fotókon az új Volvo V60 Cross Country

A Los Angeles-i Autószalonon debütál a Volvo V60 Cross Country verziója, amely a jövő év elején, első- és összkerékhajtású kivitelben, négy- és öthengeres motorokkal kerül piacra. Megjöttek az első fotók róla.

A Volvo V60 Cross Country elsősorban az emelt és megerősített futóművében különbözik a normál V60 modellektől. Hasmagassága 65 mm-rel nagyobb, 18 vagy 19 colos kerekeken gördül, amelyekre viszonylag magas oldalfalú gumikat szereltek, így a kiépített utaktól távol is fokozott vezetési élményt ad.

A V60 Cross Country mezei társainál robosztusabb megjelenésű, első és hátsó védőlemezekkel, speciális küszöbidomokkal és műanyag sárvédő peremekkel látták el. Integrált kipufogócsövei pedig a sportos oldalát hivatottak közvetíteni. A kabinba barna cérnával varrt fekete bőrülések rendelhetők, de kéttónusú kárpitozás is választható lesz.

A Volvo V60 Cross Country forgalmazása az Egyesült Államokban és Kanadában indul a 250 lóerős T5-ös turbómotorral szerelt, négykerék-hajtású példányokkal. A fronthajtású modellek globálisan a Volvo új Drive-E négyhengeres motorcsaládjával debütálnak, az összkerékhajtású verziók az erősebb hajtóműveket kapják.