2014. november 08. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Itt a DMC 72 millió forintos tuningcsomagja

A DMC elkészítette a Lamborghini Aventadorhoz szánt Edizione GT csomagját, melynek optikai és teljesítménynövelő elmei egyaránt vannak, azonban a ritka autóhoz készített nemesítésnek ára van. 288 888 dollár az átépítés ára, amiben persze nincs benne a kocsi.

A német tuningműhely előrukkolt a Lamborghini szívómotoros csúcsgépéhez szánt nemesítő csomaggal, az Edizione GT harmadik lépcsőfokával, mely nem csak a tekinteteket fogja vonzani, hanem a pénzt is a leendő megrendelők tárcájából.

Előbb azonban vegyük szemügyre, mit kínál a cég az olasz betontorpedóhoz. Ami a 6.5 literes V12-est illeti, rögtön két turbót és egy motorvezérlő újraprogramozást kap, így 700 lóerős gyári teljesítménye egyből felugrik 988 lóerőre (727 kW). Ettől az Aventador nagyjából 2,5 másodperc alatt képes a százas sprintre, míg végsebessége meghaladja a 350 km/órát.

A külsőt a teljesítményhez hűen szabták át a németek, így teleaggatták szénszálas kiegészítőkkel: átszabott első és hátsó lökhárítók, új motorborítás és küszöbök, valamint egy kézzel háromféle állásban változtatható GT szárny is helyet kapott a Lambón. Jó hír, hogy ezek az FIA-vel karöltve kerültek megtervezésre, így versenypályára is bátran vihető az autó, miközben továbbra is kaphat rendszámot a közútra.

A további finomságok között található a módosított futómű, az új kovácsolt felnik, valamint a belső teret szebbé formáló teljes bőrözés, átvarrt kormány és a megannyi karbon díszítőelem. A teljes csomag csak egyben kapható, és tartalmazza a munkadíjat is, viszont a donort nekünk kell odavinnünk, így némiképp soknak tűnik a 288 888 dolláros, azaz mintegy 72 millió forintos ár.