2015. január 19. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Készül az NSX Type R

Alighogy lerántotta a leplet NSX szupersportkocsijáról, a Honda vezető mérnöke azt nyilatkozta, hogy két-három éven belül érkezik a sokkal vadabb Type R kiadás.

Megannyi koncepciót és próbadarabot követően először az Észak-Amerikai Autószalonon vehették szemügyre az érdeklődők a Honda újjáélesztett, legendás sportautóját, az NSX-et. Sokan már ekkor elkezdtek játszani a gondolattal, vajon készül-e a szuperhibridből esetleg egy keményebb gyári kiadás.

Honda NSX 2015

Nos, úgy tűnik, igen, ugyanis a gyártó egyik vezető mérnöke, Ted Klaus egy interjúban elhintette, nem csak a rajongók, hanem a Honda mérnökei fejében is megfogant a gondolat egy Type R variáns elkészítéséről, amely 2-3 év múlva érkezhet.

Ennek apropóján a magyar X-Tomi Design elkészítette az általa vélt végső sportváltozatot, ami ugyan csak minimálisan tér el az alap példánytól, mégis más.

Honda NSX Type-R X-TOMI

Egyelőre azonban be kell érnünk a sima NSX-szel, amely Amerikában Acura logó alatt lesz kapható 150 ezer dollár (41 millió forint) körüli áron. Ezért cserébe egy biturbó V6-os benzinmotor, valamint három elektromos egység fog munkálkodni az így összkerék-meghajtásúvá váló kupéban 560 lóerő (412 kW) feletti teljesítménnyel.

A gyönyörű négykerekűre egyébként már Fernando Alonso is pályázik, ugyanis egy Twitter-bejegyzésében azt ígérte, egyszer még együtt lesznek ők ketten – persze lehet, hogy csak egy ügyes marketingfogás jövendőbeli F1-es munkaadójának motorszállítójával (McLaren-Honda) kapcsolatban.