2015. január 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatkozik Ken Block lánctalpas Fordja – videóval

A gymkhana fenegyereke büszkén mutatja be a számára készített Ford F-150 Raptort, melyet a gyártó minden földi jóval ellátott, hogy ne legyen előtte akadály. Lánctalpak, csörlő, zene, különféle szerszámok és egy 660 lóerős V8-as is megtalálható benne.

Ken Block egy pár perces rövidfilmen mutatja be a Fordtól kapott mindenen eljáró pickupját, egy F-150 RaptorTRAX-et, ami nem csak képeken néz ki kegyetlenül, de feladatát is tökéletesen ellátja.

A járgányt azért alkották meg, hogy egy egyszerű hómobilnál gyorsabban, nagyobb biztonságban és több felszereléssel lehessen a hegyek között is csapatni, miközben természetesen a vezetése önmagában is hatalmas élményt nyújt. Ebben nagy szerepet játszik a kerekek helyére került, egyenként 159 kilogrammot nyomó négy lánctalp, amelyek meghajtásáról a szörnyeteg feltöltővel lélegeztetett 6.2 literes V8-asa gondoskodik nagyjából 660 lóerővel (485 kW).

A száguldás mellett azonban a szórakozásnak is nagy szerep jut a pickupon, ugyanis felszerelték grillezővel, külső – vízálló – hangszórókkal, hatalmas reflektorokkal, valamint platójára jutott két Recaro sportülés is az elég bátrak számára. Mivel a biztonság legalább annyira fontos szempont, mint a szórakozás, így bukócső, tűzoltó készülék, négypontos biztonsági övek, csörlő, balták és egyéb életet menthető szerszámok is helyt kaptak a hűtővel szintén felszerelt monstrumban.