2015. január 25. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nagy dobás a Honda CR-V ráncfelvarrása

Új információkat közölt a Honda az aktuális CR-V faceliftjével kapcsolatban. A frissített modellben már nem lesz 2.2 literes dízel, helyette az 1.6-os 160 lóerőt produkáló változata, valamint egy kilencfokozatú automataváltó fog dolgozni.

Végre hivatalos információkat is közölt a japán gyártó az Európában szép eladási számokat hozó CR-V ráncfelvarrott változatáról.

Ahogy az várható volt, a tavalyi Párizsi Autószalonon bemutatott erősebb kiadású 1.6 literes dízelmotor váltja fel a szigorodó kibocsátási normáknak már eleget tenni nem tudó 2.2-es gázolajost. Akik az erő hiányát rónák fel hibaként, azoknak meglepetést jelenthet, hogy a relatíve apró négyhengeres 160 lóerőt (118 kW) és 350 Nm-es csúcsnyomatékot képes leadni, amihez összkerékhajtás és kilencsebességes automata is kapcsolható – ez utóbbi szintén friss fejlesztés, és az eddigi őskövületnek számító ötfokozatú robotváltót cserélik le vele.

A kínálat dízeles alján továbbra is ennek az egységnek a 120 lóerős (88 kW) kiadása lesz megtalálható csak elsőkerék-meghajtással, valamint hatsebességes kézi váltóművel. Arról nincs hír, hogy a 2.0 literes szívó benzinest érintenék-e változások, de nem valószínű.

Azonban nem csak műszakilag újul meg a faceliftes CR-V, hanem technikáját és kinézetét tekintve is. Például az Intelligens Adaptív Tempomat az autó kamerája és radarjai együttes segítségével már képes érzékelni, ha valaki előzését befejezve vág be sorunkba, így nem lesz hirtelen erős fékezés a nyugodt gurulásból, ugyanakkor már nem csak előrefelé, hanem nagyobb szögben képes érzékelni a körülöttünk levő veszélyforrásokat és akár időben reagálni rájuk. A lámpák mellett a lökhárítókat és az első hűtőrácsot is átszabják a designerek, amik együttesen már messziről jól megkülönböztethetővé teszik az SUV-t.

Ahogy a belső képeken látszik, az extraként elérhető információs és szórakoztató rendszerben megtalálható lesz az internet rádió, a Bluetooth kapcsolat, a GPS, a tolató kamera, illetve az internetes böngészés lehetősége is. A modell még idén a szalonokba kerül.