2015. január 26. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Renault is bepróbálkozik a Nissan sikerautójával

Bár a Koleos gyártása nemigen bizonyult jó döntésnek a franciák részéről, most a sikeresnek bizonyuló Captur ösvényén elindulva újabb crossovert dobna piacra a Renault, méghozzá a Qashqai-jal szinte mindenben megegyező Kadjart.

A Renault bejelentette a Kadjar crossover érkezését. A fura elnevezésű autót február 2-án leplezik le teljes egészében, addig még csak ízelítőket kapunk milyenségéről.

A modell neve egy érdekes kirakós eredménye: a KAD szótag a quad, azaz négykerék-hajtási képességre utal, míg a JAR a francia „jaillir” és „agile” szavakból ered, amik az agilitásra és a mindenen járásra céloznak.

Egyelőre semmit sem árultak el pontosan a franciák, de azt szinte biztosra vehetjük, hogy a modell a kategóriájának sikertörténetén, a Renault-Nissan házasság ékkövén, a Qashqai-on fog alapulni. Így a Common Module Family (CMF) padlólemez mellett a motorok is megegyezhetnek majd – az 1.2-es turbós benzines, valamint az 1.5 és 1.6 literes dCi dízelekkel – kinézete azonban erősen franciás, azon belül is a Capturéhez nagyon hasonló lesz.