2015. február 07. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a BMW új GT versenyautója

Az M6 kupé alapjára új GT versenyautót fejlesztett a BMW, amellyel 2016-tól nemzeti és nemzetközi versenysorozatokban, valamint hosszú távú versenyeken fognak indulni a csapatok. A mindössze 1300 kilogramm súlyú BMW M6 GT3-at egy több mint 500 lóerős 4,4 literes biturbó V8-as motor hajtja.

A BMW M6 kupé ideális alapot szolgáltatott a versenymérnököknek, akik mindent megtettek, hogy felkészítsék az autót a hosszú távú versenyzésre. Mindenekelőtt a pilóták testi épségét tartották szem előtt, így az M6-hoz házon belül fejlesztették és gyártották a FIA által engedélyezett biztonsági cellát. Nagy hangsúlyt fektettek a hatékonyságra, a könnyű karbantartásra és a megbízhatóságra is, amely rendkívüli fontosságú a 24 órás versenyeken.

A kocsi 4,4 literes V8-as biturbó motorja szintén átesett a szükséges módosításokon, a megnövekedett erőhatások miatt például száraz karteres kenést kapott. A teljesítménye 500 lóerő fölött van, így igen meggyőzően mozgatja az 1,3 tonnásra lefogyasztott karosszériát. Az erőt egy hatsebességes szekvenciális versenyváltó továbbítja a hátsó kerekeknek.