2015. február 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: BMW Alpina B6 – erősebb az M6-nál

Az Alpina az M6 BMW Gran Coupé tökéletes összkerékhajtású alternatíváját építette meg saját erőből a B6 személyében. A négyajtós kupé kereken 600 lovat állít csatasorba, így pedig könnyedén gyorsul 3,6 másodperc alatt százra.

Az Alpina lerántotta a leplet a BMW 6-os Gran Coupéjából készített saját négykerekűjéről.

Az egyszerűen csak B6 xDrive Gran Coupe nevet viselő modell ütőkártyája ismét a motorháztető alatt található. Ide ugyanis a már jól ismert 4.4 literes V8-as bajor egység felpaprikázott változata került egész pontosan 600 lóerő (447 kW) és 799 Nm társaságában. Ehhez persze a nyolcfokozatú automataváltót és az xDrive összkerékhajtást kapcsolták a mérnökök, így a hatalmas jószág már 3,6 másodperc alatt letudja a százas sprintet, míg végsebessége eléri a 321 km/órát.

A messziről is könnyebb felismerhetőséget olyan kiegészítők segítik, mint a már gyártó védjegyévé vált sokküllős felnik, de megtalálhatóak a kék féknyergek, egy új első lökhárító integrált LED nappali menetfénnyel valamint egy motorháztető is. A típusjelzés pedig ott virít a csomagtérfedélen, valamint a B oszlopokon egyaránt. Az autó minden bizonnyal borsosnak ígérkező áráról egyelőre nem tudni.