2015. február 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Mercedes új versenyautója

A német prémiumgyártó feltette az internetre az első hivatalos képet új AMG GT3 versenyautójáról. A gyönyörű négykerekű az SLS AMG GT3-at váltja majd a GT3-as versenyszériában.

Végre megkaptuk az első rendes képet a Mercedes-AMG versenyváltozatáról, mellyel a németek az SLS AMG GT3-at cserélik le.

Az első hivatalos képen csak az újdonság orrát vehetjük szemügyre, de már ez alapján is megállapítható, hogy sokkal vadabb lett elődjénél az új GT3 – leginkább a brutális karosszériaszélesítésnek köszönhetően. A hatalmas jelvény és hűtőmaszk, valamint a földtől pár milliméterre végigvonuló szénszálas légterelő toldat igazán határozott kiállást kölcsönöznek az AMG GT-nek.

Kíváncsian várjuk, milyen lesz az újdonság többi része, ám az már most megállapítható, hogy egy hatalmas hátsó szárny is az ellátmányt fogja képezni. Technikai specifikációkról egyelőre nem tudni semmit, de minden bizonnyal az utcai változatban megtalálható 4.0 literes V8-as erőforrás egy komolyan átdolgozott példánya fog szolgálatot teljesíteni a versenyautó orrában.

A Mercedes-AMG GT3 első ízben a Genfi Autószalonon lesz megtekinthető, versenyen pedig először a 2016-os FIA GT3 Bajnokságban fog szerepelni.