2015. március 01. 19:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még két kereket rakott a Kahn Design a Defender alá

Egy háromtengelyes Land Rovert készül bemutatni a Kahn Design a Genfi Autószalonon. Az erősen módosított Defender 6.2 literes V8-as motort és akár igen magas szintű páncélozást is kaphat.

A brit tuningcég nem mindennapi tervvel készül bemutatkozni a Genfi Autószalon porondján. Egy hatkerekű Land Rover Defendert visznek a show-ra.

A Repülő Vadásznak elnevezett koncepciót (konkrétan Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept) a Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 ellenfelének szánja a tuner. Méreteit tekintve az alap Defenderhez képest motorházteteje 40 centit, hátsó kabin része 80 centit, míg szélessége 15 centimétert nőtt. A zárható differenciálműves hosszított terepjáró egyedileg fejlesztett futóművet és fékrendszert, valamint nagyszilárdságú karosszériát kapott, illetve opcióként különböző szintű (B4, B6, B6+ vagy B7 sztenderdű) páncélozás is elérhető hozzá.

A monstrum meghajtásáról a GM-től érkező kisblokkos V8-as LS3 6.2 literes motor gondoskodik a maga 430 lóerő (320 kW) körüli teljesítményével egy hatgangos automataváltón keresztül.

A Kahn Design szeretné limitálni az értékesítési darabszámokat, így aki egy ilyen csodát szeretne otthon tartani, az jobban teszi, ha azonnal elindítja a rendelési procedúrát, ahol egyébként ötféle különböző (négy- vagy hatkerekű, vászon vagy keménytetős, illetve pickup) kiadás közül választhat.