2015. március 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

450 km/óránál szakad szét a dragster

Rémisztő balesetnek lehettek szemtanúi a múlt héten egy gyorsulási rendezvény nézői, amikor az egyik versenyző autójával hirtelen felrepült az égbe, majd becsapódott a földön. Szerencsére a sofőr megúszta kisebb karcolásokkal.

A háromszoros NHRA Top Fuel gyorsulási bajnokság győztese, Larry Dixon talán maga sem gondolta volna, mi vár rá a múlt hét szombati megmérettetésen.

Egy elég komoly lefolyású balesetben volt ugyanis része a versenyzőnek, amikor dragstere nagyjából 450 km/órás tempónál egyszerűen kettétört, ám miközben ez lezajlott, a roncs a 6 méterre a levegőbe repült, majd egy kis csavarodás után becsapódott és végül a korlátnak súrlódva állt meg.

Bár az eset elég durvának tűnik, Larry Dixon mindössze hátfájdalmai voltak, illetve a bal bokáját ütötte meg. Elmondása szerint olyan volt az egész, mint egy hullámvasúton ülni, ami lerepül a sínről.

A pilótának egyébként 2000-ben volt már egy hasonló balesetben része, ám azt nem úszta meg ennyivel – egy törött láb mellé szemfájdalmai miatt kellett helikopterrel kórházba szállítani.