2015. március 29. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Így kell a Range Rover Evoque-ot meggyalázni

Ha manapság kínai autókról esik szó, nem sok jóra számíthatunk. Nincs ez másként a Longer Yuelang X1 elektromos autójával sem, amely Range Rover elemeken túl Land Rover és BMW jelvényeket is kapott.

Már kezdjük azt hinni, hogy a kínai autógyártók direkt csinálják modelljeiket egy már létező és sikeres példány alapjaira, hogy így megismerhesse őket a világ – hisz a negatív reklám is reklám.

Az azonban kétség kívül nevetséges, ahogy a Longer névre hallgató újonc autógyártó kölcsönvett néhány konkrét (dizájn)elemet napjaink egyik legmenőbb kompakt SUV-jéről.

Igen, a Range Rover Evoque lámpái, a „Range” felirata a hűtőrács fölött, illetve a Land Rover hűtőrácsa és jelvénye köszön vissza a Yuelang X1 alacsonysebességű elektromos autón. Már ennyi részlet is elég lenne, ezek mellett azonban érthetetlen módon BMW logó került az aprócska alufelnikre, amelyek még aránytalanabbá teszik a kis négyajtós dobozt.

A csupán 3,1 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,6 méter magas, 600 kilogramm tömegű autó meghajtásáról egy 3 kilowattos elektromotor gondoskodik 50 km/órás végsebességgel és 120 km-es hatótávval kecsegtetve. A modell ára a helyi piacon egyébként 28 ezer jüan (1,25 millió forint) körül alakul majd.