2015. április 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mire megy a Golf R a V8-as dízel Touareg ellen? – videó

Teljesen más súlycsoport, mégis érdemes megnézni, mit tud ma egy kisebb kategóriás sportautó egy hatalmas motorral szerelt ultramodern terepjáró ellen. A korrekt összevetésért mindkettejük menetelését segíti az összkerékhajtás és az automataváltó.

Érdekes gyorsulási versenyt rittyentett össze a német autobild. A kék sarokban az igazi nehézsúlyú bajnok, a Volkswagen Touareg, melynek orrában egy 4.2 literes, 340 lóerő (250 kW) és 800 Nm leadására képes turbódízel dolgozik, míg a piros sarokban fehér kesztyűvel a népszerű és közkedvelt fürgeség, a Golf R igyekszik bizonyítani, hogy jogosan kapta meg azt az egy betűt a típusnév mögött. Ennek érdekében 2.0 literes benzinmotorját 300 lóerősre (221 kW), valamint 380 Nm leadására tették képessé.

Papíron a kisebb rokonnak kell nyernie, de a számok nem jelentenek mindent.

A meccset végül az elejétől előnyben lévő Golf vitte egy másodpercet ráverve nagy testvérére (13,09 szekundumos eredménnyel és 171 km/órás célsebességgel), ám egy ekkora géptől a 156 km/órás beérkezési sebesség sem rossz eredmény, nem beszélve a 6 másodperc alatti százas sprintről.