2015. április 07. 14:05   |   Autoblog
címkék:  

Oldtimerek Hétvégéje péntektől a Vasúttörténeti Parkban

2015-ben az Oldtimerek Hétvégéje ismét a közkedvelt retró helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 100 000 nm-es rendezvényterületen. Az oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500 csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között lesznek 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók.

Idén sok újdonságot vezet be a rendezvényen a szervező: 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a felújított Víztorony Parkba fognak nyílni, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg a látogatók. Az októberi Disznótoros Kolbászfesztivál ízelítőjeként Csabai kolbász kóstolót fog osztogatni a Békéscsabai Hagyományőrző Kör. Mellette az állatkarámok helyezkednek el rengeteg háziállattal. Az állatkákat a gyerekek egész nap simogathatják és lovagolni is lehet. Ha már háztáji, akkor a mezőgazdasági gépek sem hiányozhatnak, veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban egész hétvégén. A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet majd vásárolni.

A Víztorony Park és Vasúttörténeti Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás és autós szimulátor. A két park közötti kapun szabad lesz az átjárás oda-vissza egész nap.

Természetesen a rendezvény fő látványossága, a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3000 nm-es Orient és az 1700 nm-es West csarnokokban. Idén is lesz katonai szekció, többek között a Magyar Honvédség veterán harci járművei és muzeális hadi eszközei kerülnek bemutatásra. A Magyar Közlekedési Múzeum sem hiányozhat a legnagyobb hazai oldtimeres seregszemléről. Ez alkalommal különleges bemutatóval kedveskednek az oldtimer kedvelő közönségnek, hiszen 3 évig nem lesz látható majd a múzeum gyűjteményi darabjai, mivel április 15-től kezdve 3 évig felújítás miatt zárva tart majd a múzeum.

Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk, ahol legendás klasszikusok és sportautók lesznek kiállítva. Az aszfaltozott főutcán oldtimer buszokkal és teherautókkal találkozhatnak a látogatók. A 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban és egy új füves területen lesz a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva. Természetesen a rendezvény stílusához igazodva oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek. A főbejárathoz közel lesz kézműves vásár és vurstli, ahol egész nap a zenegépét tekeri majd a verklis.

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ezen kívül lesz gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, vasútmodell kiállítás, vasúti terepasztal kiállítás és lesz kézműves vásár is.

Újdonság lesz a Víztorony Park területén az oldtimer autó és motor találkozó, a rendezvény mindhárom napján. A találkozóra OT rendszámmal, vagyis muzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval vagy motorral érkező látogatók vehetnek részt. Ugyanitt szombaton KGST találkozó, vasárnap Tuningautó Találkozó és Kiállítás is lesz. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy éreztük, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseknek is részvételi lehetőséget biztosítunk egy elkülönített részen. Had csapja meg őket is a nosztalgia szele!

Az autóval és busszal érkező csoportok részére 5 parkoló fog rendelkezésre állni, ahol díjmentes a parkolás a rendezvény látogatóinak. A P1 parkolóba csak a HOMEticket elővételes jeggyel rendelkezők parkolhatnak, mivel ezekkel a jegyekkel csak az 1-es jegypénztárnál lehet belépni. A rendezvény honlapján a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei fel vannak sorolva. A rendezvény területén ingyenes a WC használat és az egészségügyi ellátás is.

A rendezvény belépőjegy árai nem emelkedtek, maradnak a 2013-as árak: felnőtt jegy 2999 Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 1999 Ft, családi jegy 8999 Ft. Közkívánatra bevezettük a nyugdíjas jegyet, melynek ára a gyerek jeggyel azonos. A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.