2015. április 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ilyen lesz az amerikai Civic Type R?

Mostanra biztossá vált, hogy érkezik Amerikába is a Honda népszerű kompakt modelljének legsportosabb változata. Az ottani Civic Type R azonban nem biztos, hogy az európai verzió átültetése lesz, így már akadnak, akik elkezdtek spekulálni az ott kapható autó alapján.

Amerikában – az ottani igényekhez idomulva – már régebb óta az európaitól különböző Civic modelleket forgalmaz a Honda. Nincs ez másként most sem, amikor a hónap elején az új Civic Coupé koncepciójáról rántotta le a leplet az amerikai Honda képviselet.

Azóta már azt is tudjuk, hogy a tengerentúlra is megérkezik az öreg kontinensen évekig várt legdurvább, Type R verzió, ám az előbb említett séma alapján egyáltalán nem biztos, hogy a Genfben bemutatott csomagolásban kapják meg azt az amerikaiak.

Sőt, sokkal valószínűbb, hogy valami olyasmi lesz a végeredmény, mint amit egy virtuális dizájner – Wild Speed – megálmodott. A művész képein a Civic Coupé koncepciójának optikai csomaggal felszerelt változata látható mélyre húzott lökhárítókkal, szélesebb kerékjáratokkal, ördögi szárnnyal és négy kipufogóval – bár ez utóbbi két tétel feltehetően nem kap majd helyet az újdonság végleges formáján.

Mint ismeretes, az európai – ötajtós – Honda Civic Type R orrában egy 2.0 literes turbómotor dolgozik 310 lóerővel, amit egy hatsebességes kézi váltón keresztül juttathat el a sofőr az első kerekekre 5,7 másodperces százas sprintidővel és 270 km/órás végsebességgel felruházva így az autót.