2015. április 21. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Ford Vignale Mondeo, egy új élmény

A Ford bemutatta az új Ford Vignale Mondeo sorozatérett változatát: ez az autó lesz a magasabb szintű termék- és vásárlói élményt kínáló Ford Vignale termékcsalád első modellje. A Ford Vignale Mondeo májustól már előjegyezhető a FordStore márkakereskedésekben 9 195 000 forintos induló áron, s ugyanitt vásárolhatók meg az elegáns Vignale kollekció darabjai is.

Kifinomult technológiáinak és fejlett futóművének köszönhetően a Ford Vignale Mondeo zajtalan, sima és kényelmes utazást biztosít. A Ford innovatív Aktív Zajkioltás rendszere tovább fokozza az utastér komfortját. A rendszer a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó fejlett audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben. A Ford Vignale Mondeo utasterétől a továbbfejlesztett hangszigetelés tartja távol a kellemetlen menetzajokat. Az akusztikus üvegezés olyan szintre mérsékli a szélzajt, ami kizárólag a prémium szegmens autóira jellemző.

Az első üléseken utazók kényelmét az Aktív Mozgatásos masszázsfunkciójú Ford Multikontúr Ülések fokozzák. Ezek az ülések arra készültek, hogy a hosszú utazások alatt mérsékeljék az izmok kifáradását: 11 felfúvódó párnából álló rendszerük gyengéden masszírozza az utasok combját, fenekét és derekát. A Ford Vignale Mondeo üléseit exkluzív Vignale bőrkárpit borítja. A precíz lézeres vágással kiszabott, hatszögletű Vignale-mintázatú és szmoking-stílusú öltésekkel díszített anyag a műszerfal, a kartámasz és az ajtó felső részének borításán is megjelenik.

Az exkluzív stílus azonban nem korlátozódik csupán a kabinra, hanem a karosszérián is érvényesül. A felső hűtőrácson is megjelenik a különleges Vignale hatszög-dizájn; a sötét, matt metálfényezésű légbeömlőt pedig polírozott alumínium elem keretezi. A ragyogó fényezésű alsó légbeömlőt krómozott rács díszíti és az ajtókon is krómozott elemek találhatók. A kerékjáratokat egyedi, 18 colos Vignale könnyűfém keréktárcsák töltik ki. A Ford Vignale Mondeo modellhez alapáron jár a metálfényezés (például Vignale Nocciola barna), felárért pedig Vignale Black és Vignale Silver árnyalatok is rendelhetők, sőt a vásárlók prémium, négyrétegű Vignale White fényezést is választhatnak.

A Ford Vignale Mondeo kifinomult vezetősegítő rendszereket is kínál, amelyek egyszerűbbé és pihentetőbbé varázsolják az autóvezetést. Ilyen például a gyalogosészlelővel kiegészített ütközésre Figyelmeztető rendszer, a merőleges parkolás funkcióval kiegészített aktív parkolóasszisztens, a közlekedési tábla felismerés, a városi ráfutásos ütközéseket elkerülő rendszer, valamint a SYNC 2  csatlakozási rendszer hangvezérléssel. Alapfelszerelés a dinamikus LED fényszóró is.

A kínálatban egy modern Sony DAB audiorendszer is szerepel (12 hifi-hangszóróval), s az autós komfortérzetét olyan megoldások növelik, mint a motoros mozgatású, memória funkcióval kiegészített kormányoszlop, a motoros mozgatású csomagtérajtó, vagy éppen a fűthető kormánykerék. A hátsó utasok biztonságát légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági öv fokozza, ami egy baleset során azonnal kinyílik, és ötször nagyobb felületen osztja el a test felületén az ütközés keltette erőhatásokat, mint a hagyományos biztonsági övek.

A Ford Vignale Mondeo kínálatában kizárólag nagy teljesítményű erőforrások szerepelnek: a motorpalettán megjelenik a 2,0 literes EcoBoost benzinmotor és az ugyancsak 2,0 literes TDCi dízel, valamint a Ford 187 lóerős benzin-elektromos hibrid hajtása is. A 2,0 literes EcoBoost 203 és 240 lóerős változatban, automata sebességváltóval rendelhető meg. A 180 lóerős 2,0 literes TDCi egységhez hatfokozatú kézi és PowerShift hatfokozatú automata sebességváltó is csatlakozhat, a Ford iAWD rendszere pedig észrevétlenül kapcsol az első- és a négykerék-hajtás között. A Ford új, 210 lóerős biturbó 2,0 literes TDCi motorja rendkívül élénken reagál a gázparancsra, és 450 Nm forgatónyomatéka már 2000 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll.

Minden Ford Vignale modell végszerelését kézi munkával végzi el hat kézműves mesterember az új, modern Vignale Központban, ahol a járműveket a vásárlók kívánsága szerint személyre szabják. A Ford Valencia üzemében működő Vignale Központ egyedi módon elegyíti a hagyományos kézműves módszereket a legmodernebb technológiákkal. Az elemek illesztéseit és a fényezés minőségét a legújabb lézeres és kamerás eljárások mellett gyakorlott szemek ellenőrzik, hogy a végeredmény biztosan megfeleljen az ügyfelek igényeinek. A Vignale Központ mesteremberei minden apró részletre nagy figyelmet fordítanak: a fényezést kézzel polírozzák, alaposan átvizsgálják a bőrkárpitok kidolgozását, és mindenütt rejtett hibák után kutatnak. A prémium vásárlói élmény érdekében az elkészült autót a Vignale ügyfélkapcsolati manager csakis akkor adja át a vásárlóknak a Vignale Teremben, ha a jármű az Egy Ford szigorú minőségi vizsgálatain felül még további 100 ellenőrzési pontnak is megfelelt.

A Vignale program nem csupán kiemelkedő minőségű terméket kínál, hanem személyre szabott szolgáltatásokat és különleges vásárlói élményt is nyújt. Európában a Ford Vignale modellek kizárólag a Vignale élményterekben rendelhetők meg, amelyek a jellemzően nagyvárosi környezetben létesített új FordStore márkakereskedések szerves részeként működnek. 2015-ben a Ford 200 FordStore kereskedést nyit Európában, és a tervek szerint a hálózat hamarosan 500 létesítményre bővül. A Ford technológiáit és a Ford Vignale termékeket az ügyfelek egy digitális élmény keretében, az érintőképernyős asztalok mellett ülve ismerhetik meg. A Vignale élményterekben és a kifejezetten e célra létrehozott online vásárlási felületen a Vignale modellcsaládot megalkotó Ford Design csapata által tervezett Vignale Kollekció is megtekinthető.

A 2015-ös Vignale Kollekció egyik jellegzetes darabja a Vignale Weekender; ez a luxuskivitelű utazótáska elnyerte a nagy presztízsű iF Design díjat. A kollekcióban ezen kívül egy exkluzív kivitelű, kézműves kidolgozású bőr válltáska is található, valamint egy célszerű pénzcsipesz, egy iPhone-tok, egy névjegykártyatartó, és nem utolsó sorban egy milánói művészek által készített, kézzel kidolgozott selyemsál és selyem nyakkendő.

A márkakereskedés minden Ford Vignale tulajdonos mellé külön Vignale ügyfélkapcsolati managert jelöl ki, akinek feladata az egyéni igényeknek megfelelő, személyre szabott szolgáltatások megszervezése, méghozzá a FordStore létesítményben történő legelső időpont-egyeztetéstől kezdve egészen az autó élettartamának végéig. Vignale managereik révén az ügyfelek számos olyan megoldásra számíthatnak, amelyek időt spórolnak számukra, és kellemesebbé varázsolják mindennapjaikat.

A személyre szabott szolgáltatások közé tartozik a szervizelt autók be- és hazaszállítása – akár otthoni, akár irodai címükre –, és a szervizelés időpontjának az ügyfelek számára legkedvezőbb módon történő ütemezése. A kereskedés munkatársai a Vignale autókat mindig kiemelt figyelemmel kezelik, és teljesen kitakarítva adják vissza tulajdonosaiknak. A Ford Vignale-tulajdonosok a nap 24 órájában hívhatják a Vignale One Call felkészült munkatársait, ha valamilyen segítségre van szükségük. Az ügyfélkezelés magas szintű prioritást élvez, legyen szó akár a műszaki kérdések megválaszolásáról, a FordStore kereskedésben tett látogatás időpontjának egyeztetéséről, az ügyfél problémáinak kezeléséről vagy a szervizelés megszervezéséről.

Az év későbbi szakaszában a teljes európai piacon elérhetővé válik az Apple és Android operációs rendszerekre kifejlesztett ingyenes Vignale Service alkalmazás is, aminek segítségével az ügyfelek közvetlenül beléphetnek a Ford Vignale honlapra, videókat nézhetnek meg, vagy akár egy baleseti kárbejelentőt is kitölthetnek. Az alkalmazás szolgáltatásai között természetesen vezetési tippek és egyéb információk is szerepelnek, valamint egy márkakereskedés-kereső is rendelkezésre áll.