2015. május 01. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Szörnyet faragtak az SLS AMG-ből

Bár már nem gyártják, a Mercedes egzotikus sportautója, az SLS AMG továbbra is megihleti az autónemesítő cégeket. Az elsősorban aerodinamikai csomagjairól ismert német Prior Design egy igazán brutális példánnyal állt elő.

A Mercedes karosszériáját a PD900GT Widebody elnevezésű aerodinamikai szettel öltöztették fel, amely teljesen átformálja az egyébként is látványos külalakot. A csomag része az óriási légnyílásokkal és oldalsó légterelő lapokkal ellátott első lökhárító, a diffúzorral kiegészített hátsó szoknya, a küszöbtoldatok, a széles sárvédők és más szélesítő elemek, az egyedi motorháztető, valamint a hátsó légterelő szárny, kérésre szénszálas műanyagból.

Az SLS AMG bitang szépen fest, és a felni választás is szerencsés volt. A 3-részes, kovácsolt Rotiform SNA görgők elöl 9 x 20, hátul 11 x 21-es méretben kerültek fel az autóra és 245/30, illetve 305/25-ös gumikat hordanak. A tökéletes összképhez a 35 mm-t ültető KW sportfutómű is hozzájárul.

A 6,2 literes V8-as erőforrás chiptuninggal és sportkipufogó-rendszerrel gazdagodott, amelyek együttesen 70 lóerőt hoztak a konyhára. A rozsdamentes anyagból gyártott, egyedi leömlővel, 200 cellás versenykatalizátorral és csappantyúval felszerelt kipufogórendszer önmagában 40 lóerővel emelte a teljesítményt, míg a vezérlés módosításával 30 lóerő és 40 Nm nyomaték gyarapodást sikerült elérni.

A PD900GT WB karosszériacsomag nem a diszkont termékek közé tartozik, a Rotiform felniszettel egyetemben 24 900 eurót kér érte a Prior Design, amiért már kompakt autót lehet vásárolni. Ennek ellenére jelentkezőből biztosan nem lesz hiány.