2015. május 13. 20:40   |   Autoblog
címkék:  

A BMW számos modelljét frissíti 2015 nyarán

2015 nyarán a BMW tovább folytatja a generációváltást megannyi modellsorozatának motorpalettáján. A vadonatúj három- és négyhengeres erőforrások optimalizált hatékonyságának köszönhetően még tovább javul a sportosság és emisszió közötti páratlan egyensúly, miközben az újabb benzines és dízelüzemű motorokkal a bajor gyártó modellpalettái minden korábbinál sokszínűbbé válnak.

Új háromhengeres benzinmotor a BMW 1-es sorozathoz

A BMW 118i három- és ötajtós változatát 2015 júliusától a BMW vadonatúj erőforrás-családjának háromhengeres benzinmotorja mozgatja majd. A 136 lóerő teljesítményű egység 8,5 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a három- és ötajtós BMW 118i modellt (automataváltóval 8,7 másodperc alatt). 2015 júliusától összesen ötféle benzines és ötféle dízelüzemű erőforrás lesz elérhető a BMW 1-es sorozathoz. A BMW 118d, a BMW 120d és a BMW M135i modellek motorházteteje alá szerelt erőforrások a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszernek köszönhetően akár mind a négy kereket is hajthatják.

Új dízelmotorok és összkerékhajtás a 2-es sorozatban

2015 júliusától további két, újgenerációs négyhengeres dízelmotorral bővül a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio motorpalettája. A BMW 218d Coupé és a BMW 225d Coupé egyaránt 5 kW-os teljesítménynövekedést garantál. A BMW 218d Coupé mindössze 8,4 másodperc alatt (automataváltóval 8,2 másodperc alatt) futja meg a százas sprintet az immáron 150 lóerő teljesítményű motorral. A BMW 225d Coupé motorházteteje alatt dolgozó négyhengeres dízelmotor a többlépcsős turbófeltöltésű BMW TwinPower Turbo technológiával 224 lóerő maximális teljesítményre képes. A modell a szériafelszereltség részeként kínált nyolcsebességes Steptronic automataváltóval 6,2 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra.

A két dízelmotor 2015 júliusában csatlakozik a BMW 2-es Cabrio motorpalettájához is, így a kupé és a kabrió modellsorozathoz is összesen négyféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás lesz elérhető. Az új BMW 218d Cabrio 8,9, a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval szerelt BMW 225d Cabrio pedig 6,4 másodperc alatt gyorsít százra.

A BMW M235i xDrive Cabrio 2015 júliusától új szintre emeli a nyitott tetős vezetés élményét. Ez lesz az első alkalom, amikor egy nyitható tetejű kompakt sportautó erőforrása mind a négy kereket hajtja. Az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszer bemutatkozása a BMW 2-es Cabrio modellben a kompakt kabrió nyújtotta maximális vezetési élményt segíti elő. A BMW M235i xDrive Cabrio 326 lóerős soros hathengeres benzinmotorral és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval 4,9 másodperc alatt katapultál 100 km/órás tempóra.

Új motorok a BMW 2-es Gran Tourerben

Mindössze néhány héttel piaci debütálása után a BMW 2-es Gran Tourer motorválasztéka új erőforrásokkal gazdagodik: a modellpalettát a BMW 216i Gran Tourer (102 lovas háromhengeres benzinmotorral), a BMW 214d Gran Tourer (95 lovas háromhengeres dízelmotorral) és a BMW 220d Gran Tourer (190 lóerős négyhengeres dízelmotorral) egészíti ki júliustól. A vadonatúj belépő-szintű benzinmotor 11,9 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a tágas, sokoldalú modellt. Az új alap dízelmotorral hajtott BMW 214d Gran Tourer pedig 13,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót. A BMW 220d Gran Tourer 7,9 másodperc alatt tudja le a kötelező sprintet.

2015 júliusától így háromféle benzinmotor és négyféle dízelüzemű erőforrás válik elérhetővé a BMW 2-es Gran Tourer-hez. Az xDrive intelligens összkerékhajtás a BMW 220d xDrive Gran Tourer modellben még nagyobb rugalmasságot biztosít.

Négyhengeres dízelek a 3-as Gran Turismo, 4-es Cabrio, 4-es Gran Coupé és X5-ben

2015 nyarától a BMW 3-as, 4-es és X5-ös modellsorozatai is profitálnak a négyhengeres dízelmotorok generációváltásából. A BMW 318d Gran Turismo és a BMW 320d Gran Turismo ereje egyaránt 5 kW-tal nő, előbbié 150, míg utóbbié 190 lóerő maximális teljesítményre. A BMW 318d Gran Turismo 9,3, míg a BMW 320d Gran Turismo 7,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára. 2015 júliusától 190 lóerő teljesítményű négyhengeres dízelmotor hajtja a BMW 420d Cabrio modellt is, amelynek így 8,1 másodperc is elegendő a százas tempó eléréséhez. A BMW 418d Gran Coupé orrában eközben a 150 lóerős dízelmotor teljesít szolgálatot, a négyajtós kupé belépő-szintű erőforrásaként. A BMW 418d Gran Coupé 9,0 másodperc alatt futja meg a százat.

A BMW X5 is új erőforrással gazdagodik. négyhengeres dízelmotorok új generációjának legerősebb képviselője az SAV (Sports Activity Vehicle) szegmensben debütál 2015 augusztusában. A 231 lóerős és 500 Nm nyomatékú 2 literes biturbó dízelmotor 7,7 másodperc alatt gyorsítja százra az X5 sDrive25d és X5 xDrive25d modelleket.

Professional navigációs rendszer és Business navigációs rendszer térképfrissítéssel

A BMW 3-as és 4-es modellsorozataiban elérhető kényelmi opciók generációváltása a vezetés élményének még tovább fokozását szolgálja. A Professional navigációs rendszer legújabb verzióját még szebb grafika és még gyorsabb működési sebesség jellemzi, kivételesen magas minőségű, vékony keretbe foglalt, nagyobb kijelző-felületű, 8,8 hüvelyk átmérőjű központi monitorral. Sőt mi több, a Professional navigációs rendszer új változata innovatív térképfrissítési opciót is kínál: a rendszer a járműbe integrált SIM kártyának köszönhetően, online mobiltelefon-hálózaton keresztül automatikusan letölti az új navigációs adatokat, bármiféle külső adathordozó és manuális telepítés nélkül, a navigációs rendszer útvonal-tervezési funkcióját még kényelmesebbé és még megbízhatóbbá téve ezáltal. A rendszer negyedévente automatikusan frissíti a navigációs rendszer adatait, amint új térképverzió válik elérhetővé. A szolgáltatást az első regisztrációt követő három évben teljesen díjmentesen vehetik igénybe a BMW ügyfelei.

2015 júliusától azonban nem csupán a Professional navigációs rendszer, de a Business navigációs rendszer szolgáltatás-arzenálja is kibővül. A BMW azon ügyfelei, akiknek járművét ezen opcióval szerelték fel, a térképfrissítéseket a BMW márkakereskedőktől és a BMW képviseletektől szerezhetik be, az első regisztrációt követő három évben ugyancsak teljesen díjmentesen. Az ügyfelek a frissített adatokat interneten keresztül, a BMW ConnectedDrive Store-ból is letölthetik, amit aztán pendrive segítségével telepíthetnek a jármű navigációs rendszerébe.

Új parkolóasszisztens és Advantage felszereltségi csomag a BMW 3-as és 4-es sorozathoz

2015 júliusától új, még ügyesebb parkolóasszisztens (Parking Assistant) válik elérhetővé a BMW 3-as és 4-es modellsorozatainak képviselőihez, amely immáron párhuzamos és keresztirányú parkolás esetén is segíti a jármű vezetőjét a parkolóhely kiválasztásában és a manőverezésben. A rendszer automatikusan felismeri a megfelelő parkolóhelyeket, amennyiben azok minimum 80 centiméterrel meghaladják a jármű hosszát és legalább 2,5 méter szélesek.

A felszereltségi csomagok széles tárházának legújabb opciója további lehetőségeket biztosít a 3-as és 4-es BMW-k célzott személyre szabhatósága terén: az Advantage felszereltségi csomag az alapfelszereltség újabb alternatívájaként válik elérhetővé mindkét modellsorozathoz. Az újfajta felszereltségi opció többek között a tolatóradarokkal ellátott parkolássegítő rendszerből, a fékező funkcióval működő tempomatból, a tárolás csomagból, valamint 16 vagy 17 collos könnyűfém keréktárcsákból áll. A BMW 3-as és 4-es sorozathoz ezen felül a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport felszereltségi csomagok érhetők még el.

Kezelési kézikönyv egy okostelefon-alkalmazás képében

A kinyomtatott használati utasítás környezettudatos alternatívájaként a legújabb BMW modellek vezetői már a jármű kezelési kézikönyvének interaktív változatát is böngészhetik az iDrive rendszer segítségével. A digitalizált, járműspecifikus használati utasításokat – amelyeket a tökéletes használhatóság érdekében animációkkal és közvetlen linkekkel egészítettek ki a készítők – le is tölthetik a BMW ügyfelei, sőt mi több, 2015 júliusától az okostelefonokon és a táblagépeken is elérhetők lesznek. A vadonatúj BMW Driver’s Guide App elnevezésű alkalmazásban az összes aktuális BMW modell kezelési kézikönyve elérhető – a BMW Z4 modell kivételével –, részletes információkkal látva el a jármű vezetőjét az adott BMW modell minden egyes funkciójával kapcsolatban, bárhol és bármikor.

Új BMW Individual fényezések

A BMW Individual fényezések színes palettájának legfrissebb újdonságaival a BMW modelljei különösen kifejező és ragyogó ruhát ölthetnek. 2015 júliusától a BMW Individual vadonatúj, Champagne Quartz elegáns metálfényezése és Smokey Topaz kristálymetál árnyalata egyaránt elérhetővé válik a BMW 4-es sorozat modelljeihez és a BMW M4 karosszériaváltozataihoz. A jövőben a BMW 5-ös sorozat limuzin kiviteléhez és Gran Turismo modellváltozatához is választható lesz a BMW Individual Tanzanite Blue metálkék fényezése, a BMW Z4 Roadster opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé pedig 2015 júliusától az M Sport felszereltségi csomag mellé most először az Estoril Blue metálkék árnyalat is felkerül.