2015. május 31. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Hivatalos: jön a Lamborghini SUV

Immár hivatalossá vált, a Lamborghini harmadik modellje egy luxus SUV lesz. A sorozatgyártású modellt valószínűleg a 2012-es Pekingi Autószalonon leleplezett Urus alapján készítik majd el, teljesítménye 600 lóerő körül lesz. 2018-ban mutatkozhat be világszerte.

A Volkswagen konszern leányvállalataként, a Lamborghinit birtokló Audi áldását adta a harmadik Lamborghini modellre, amely a Huracanhoz és az Aventadorhoz hasonlóan Sant’Agata Bolognese-ben készülhet majd. Feladata az lesz, hogy fokozza a márka eladásait és új vevőket csábítson a márkához. Ennek érdekében több száz millió euró fektetnek a projektbe.

A Lamborghini SUV jövetele a gyártóüzem jelentős bővítését és fejlesztését vonja maga után, az alapterület a jelenlegi 80 ezerről 150 ezer négyzetméterre nő majd. A létesítmények számát bővítik, lesz új gyártósor, raktárépület és kutatás-fejlesztési központ is. Mindez a beszállítói hálózat kibővítését is maga után vonja, s mintegy 500 új dolgozót is felvesznek a gyárba.

A luxus SUV egy eddig kiaknázatlan, ám gyorsan növekvő járműszegmensbe viszi a Lamborghinit, amely ettől vásárlói köre bővülésére számíthat majd. Akinek már van Lamborghini szupersportautója, de szabadidőjárművét más márkák kínálatából választotta ki, immár a márkánál maradhat, emellett jönnek új kuncsaftok is.

A Lamborghini szabadidőautó legfontosabb piacai az Egyesült Államok, Kína, a Közel-Kelet, az Egyesült Királyság, Németország és Oroszország lesznek. Évente körülbelül 3000 darabot gyártanak majd belőle Sant’Agata Bolognese-ben, ami megduplázza majd a vállalat jelenlegi éves értékesítési mennyiségét.