2015. június 13. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Magyarországon is járt a rekorder Audi

Egy tank üzemanyaggal 14 országon át bírta az az Audi A6-os, amellyel 1865 km-en keresztül autózott egy újságíró páros érintve többek között Magyarországot is. A Guinness Rekordot érő mutatványról kapott tanúsítványt épp országhatárunk előtt vették át az érintettek.

Új rekordot állított fel egy 2.0 literes TDI dízelmotorral szerelt Audi A6-os, miután egy tank üzemanyaggal 14 országon át tudott hajtani vele Andrew Frankel újságíró és Rebecca Jackson versenyző – TV-bemondó.

Az 1865 km-es távot 28 óra alatt teljesítették, ami alatt jártak Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Franciaországban, Svájcban, Németországban, Liechtensteinben, Szlovéniában, Olaszországban, Ausztriában, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Magyarországon.

Az átlagsebesség 80 km/óra körül alakult, míg a fogyasztás 3,7 literre jött ki, amely a gyár által megadott 4,2-es értéknél több mint 10%-kal kedvezőbb. Persze nem árt megjegyezni, hogy az útvonal tervezésekor a minél kisebb forgalmat és a minél hosszabb, megállások nélküli utakat részesítették előnyben – ennek ellenére is szép eredmény egy ekkora autóval ilyen fogyasztást elérni.