2015. június 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A kígyó erősebb, mint valaha

Elkészült a Ford Mustang legdurvább átirata, a Shelby Super Snake, mely 750 lóerő feletti teljesítménnyel csábítja az izomautók szerelmeseit. E mellett azonban kinézete sem mindennapi, ahogy természetesen vételára sem.

A Carroll Shelby által alapított műhely szokásához híven elkészítette az aktuális Ford Mustang Super Snake változatát.

A brutál autó a Mustang GT-n alapul, és 5.0 literes kompresszoros V8-asából több mint 750 lóerőt csikartak ki, ami mellé egy kormányzás csomag, rövidített váltókar, Shelby kipufogóvégek, Wilwood hatdugattyús első féknyergek és egyéb, optikai finomságok járnak.

Ilyen például a Weld Racing féle kovácsolt, egyrészes Super Snake 20 collos felnik és az agresszív karosszériaelemek, melyek az imént felsorolt teljesítményjavító kiegészítők és a motortuning mellett összesen 49 999 dollárba (13,75 millió forintba) kerülnek – természetesen akkor, ha az ügyfél viszi az autót.

Az ennél egy fokkal jobbnak számító 750+ csomag 54 999 dollárt kóstál, amiért cserébe választható a Whipple vagy a Kenne Bell feltöltő, illetve már hátul is négy dugattyú szorítja a fékbetéteket a tárcsákhoz, de a hűtőrendszert is lecserélik, illetve egyrészes kardántengely jár a kisebb erőveszteségért.

Persze a belsőt saját igényei szerint alakíthatja át bárki, akár bukókerettel, a legfinomabb bőrözéssel, versenyülésekkel és sok egyéb aprósággal, amiknek már csak a pénztárca vastagsága szabhat határt.